Zwangerschapsyoga Amsterdam

Welkom bij Zwangerschapsyoga Amsterdam en Meditatie. Wil je goed voorbereid zijn voor de bevalling, om ontspannen en met zelfvertrouwen je bevalling tegemoet te kunnen gaan dan ben je hier op de juiste plek!  Vind je het belangrijk om bewust de verbinding met je kind te maken al tijdens de zwangerschap. Wil je alvast nadenken over hoe je leven na de de bevalling je zal zijn. Hoe je de match gaat maken met alle facetten van je leven waarin elk lid van je gezin zich gelukkig voelt. In een serie van 8 groepslessen bereiden we je voor op een bevalling waar je met een fijn gevoel op terugkijkt en de tijd na de bevalling op een kalme, krachtige en evenwichtige wijze kan inrichten.

Zwangerschapsyoga Amsterdam en Meditatie: Wat houdt het precies in?

Tijdens deze yoga & meditatie serie herstel je de balans tussen je mentale activiteit en je fysieke activiteit. Door dagelijkse stress en overbelasting ga je over grenzen en krijg je fysieke problemen. Je kan het mentaal wel aan, alleen fysiek niet meer. Door steeds over je eigen fysieke grenzen te gaan en te negeren, vindt je een weg om toch door te kunnen gaan en te dealen met wat er gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te lang door te gaan met werken tijdens je zwangerschap. Je bouwt op deze wijze niet constructief je zelf op, maar je bent destructief en breekt je fysieke lichaam af. Het blijven volgen van deze ingeslagen weg kan uiteindelijk leiden tot extreme vermoeidheid en depressie doordat je fysiek volledig opbrandt en leeg zuigt i.p.v. je te voeden met rust en liefde.

Tijdens de zwangerschap is ontspanning essentieel. Het is nodig om je kindje een omgeving te bieden waarin hij veilig kan groeien. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de gevolgen van stress tijdens zwangerschap. Zo kan langdurige stress tijdens zwangerschap nadelige effecten hebben op het verloop van je bevalling en de gezondheid van je kind. Maar ook op latere leeftijd kan het kind hinder ondervinden door bijvoorbeeld gedragsproblemen. Het creëren van een omgeving waarbij jij je veilig voelt is van cruciaal belang. Zwangerschapsyoga Amsterdam en Meditatie kan je hierbij ondersteunen.

Daarnaast is voor het krijgen van krachtige weeën tijdens de bevalling ontspanning nodig. Oxytocine is het hormoon dat er voor zorgt dat je ont-stresst en de verbinding met je zelf weer maakt en als je kindje er is ook de verbinding met je kindje. Ook hier is het gevoel van veiligheid van groot belang. Een mooi voorbeeld hiervan zie je in het dierenrijk waar  een olifant vrouwtje pas gaat bevallen als alle moeders en tantes een hermetisch afgesloten veilige ruimte gecreëerd hebben.

Door meditatie kan je de ontspanning en de verbinding met je Zelf en je kind weer gaan ervaren. Je leert de grenzen van je eigen lichaam weer kennen en doorbreekt de patronen van stress. Een rustige omgeving en een ontspannen lichaam vol met bouwstoffen is van groot belang voor de groei van je kind. Je lichaam heeft voeding, rust en ont-spanning nodig om het bouwwerk dat in je plaatsvindt goed te kunnen voltooien. Zaken als afvalstoffen, stress, overbelasting remt het groeiproces, omdat de energie voor het bouwen nu wordt gebruikt voor het verwerken van afval.

Zwangerschapsyoga Amsterdam en Meditatie : Wat zijn de kosten en wanneer is het?

De zwangerschapscursus bestaat uit 10 lessen en kost in totaal 178 euro inclusief BTW. Deze 10 lessen zijn in de vorm van een strippenkaart. Je kunt dus zelf bepalen, wanneer en welke les je wilt volgen. Er zijn bij aanvullende verzekering mogelijkheden tot vergoeding. Ook is het mogelijk om de factuur op naam van je bedrijf te verkrijgen. Neem voor meer info en inschrijving contact op: Klik hier om je aan te melden.

Start iedere vrijdag van 19.00 – 20.15 (Inloop 18.45, aanmelding vooraf vereist)

Locatie : Cursuscentrum Geboortecentrum Amsterdam, Genestetstraat 3 (1 hoog)

Strippenkaart Zwangerschapsyoga en Meditatie (10x) 178 euro (Inclusief BTW)