Zwangerschapscursus Amsterdam

Welkom bij Zwangerschapscursus Amsterdam. Ben u geïnteresseerd in Zwangerschapsyoga en Meditatie: KLIK HIER. Bent u geïnteresseerd in Zwangerschapsmassage: KLIK HIER. Ben u geïnteresseerd in de Zwangerschapscursus- Wat voor ouder wil ik zijn ? lees verder. De ideale voorbereiding tijdens de zwangerschap voor je leven na de zwangerschap. Wat voor moeder wil ik zijn, wat voor vader wil ik zijn, wat vond ik fijn aan hoe mijn ouders het deden, wat vond ik vervelend? Wil ik 5 dagen werken, wil ik voor mijn zelf beginnen, wil ik wonen in Nederland, wil ik wonen in de stad of juist in de natuur. Zo maar wat vragen die je jezelf kan stellen bij het krijgen van een nieuw gezinslid. Het krijgen van een kind kan je leven veranderen, dit heeft echter niks met het kind zelf te maken. Maar met de nieuwe rollen die verdeeld dienen te worden en de keuzes die te maken zijn. De keuze is aan jou. Het is belangrijk om te weten wie en wat de prioriteiten zijn in je leven. Omdat mensen zich vaak niet goed voorbereid hebben op de komst van hun kindje, kunnen er problemen ontstaan na de bevalling. Dit is niet raar want bijna alle cursussen zijn gericht op de zwangerschap en de bevalling. Niet op het leven daarna. Daarom de Zwangerschapscursus Amsterdam – Wat voor ouder wil ik zijn na de bevalling. Een tweedaagse cursus ter voorbereiding op je leven na de bevalling.

Zwangerschapscursus Amsterdam – Wat is mijn droomleven?

Het samen of alleen krijgen van een kind kan een transformatiepunt in je leven zijn. De rollen binnen het gezin worden herverdeeld. Als het je eerste kindje is veranderd de relatie tussen vrouw en man, simpelweg omdat de relatie het vrijblijvende vriend – vriendin ontstijgt. In dit voorbeeld verandert de situatie van twee naar drie personen. Nu heb je aandacht voor jou en je partner. Hierna heb je hopelijk aandacht voor jezelf, je partner, je kindje, je werk, je hobbies, je vrienden. In de praktijk zien we dat dit niet altijd goed gaat. Simpelweg omdat mensen zich niet kunnen opsplitsen, niet voorbereid zijn, niet weten wat hun wensen en prioriteiten zijn en niet nagedacht hebben hoe ze hun leven willen gaan indelen.

Zwangerschapscursus Amsterdam – het moment van keuzes maken.

We gaan verder in op het voorbeeld van het nieuwe gezin van drie.  We beginnen bij de vrouw. Een zwangerschap is een enorme uitputtingsslag voor het fysieke lichaam van de vrouw. Hoe meer tijd en ruimte je hebt voor de bevalling, hoe beter je kindje kan groeien en hoe sneller je als vrouw na de bevallling kan herstellen. Helaas is dit in veel gevallen niet zo in Nederland. Een kindje wordt gezien als een taak erbij i.p.v. de nieuwe centrale taak 9 maanden voor de bevalling en 9 maanden na de bevalling. Meestal is het zwangerschaps- en bevallingsverlof 2 maanden ervoor en 3 maanden erna. In principe heb je dan al een slechte start en dienen je reserves te worden aangesproken. Die je na de bevalling dient in te halen en bij te vullen om weer te herstellen. Deze tijd is er niet want twee, drie maanden daarna zijn veel vrouwen weer aan het werk. Ze zijn wel op hun werk maar uitgeput. Vanuit deze uitputting dienen ze hun aandacht te verdelen over hun werk, hun zelf, hun kind, hun partner. Borstvoeding is superbelangrijk voor de hechting met het het kind (de band tussen moeder en kind) en de verwerking van de hormonen na je zwangerschap in je lichaam. Borstvoeding kost echter enorm veel kracht en energie. Er dienen keuzes gemaakt te worden. Je komt er namelijk achter dat je je zelf niet kan opsplitsen tussen al deze aandachtsgebieden. Dit heb je echter niet van te voren, rustig in je kracht gedaan maar dien je nu te doen in de stress, met slapeloze nachten, een hysterisch kind en een chagrijnige partner. Geen gewenste situatie. Situaties die we van hieruit vaak zien ontstaan zijn: burnout – depressie – slaapproblemen bij het kind (vanwege de stress waarin de ouders verkeren) – geen sex tussen de partners (door de uitputting) – relatieproblemen.

Zwangerschapscursus Amsterdam – Hoe creëren we een  omgeving waar ruimte is voor alle gezinsleden en al mijn wensen?

Als je weet wat je wilt, kan je het ook creëren. Bijvoorbeeld ik wil 2 ouderdagen, 3 dagen met mijn werk bezig zijn en 2 dagen met het gezin. Iedere andere volgorde is prima, het is namelijk jou leven. Als je gevoeld en besloten hebt wat je wilt, kan je ook gaan kijken alleen en samen met je partner/ werk naar wat er mogelijk is. Dit proces gaat vaak veel makkelijker dan je van te voren denkt. Als je namelijk iets wilt, spreek je je creativiteit aan en gaan vele deuren open. In de cursus staan vragen centraal als: Wat voor ouder wil ik zijn, wat zijn mijn wensen in dit leven. Maar ook wie ben ik nu, wat voor leven leid ik nu. Als je vastgesteld hebt wie en waar je bent en wie en waar je wilt zijn, kan je een weg gaan volgen om dit te creëren en te leven.

Zwangerschapscursus Amsterdam – Wat zijn de kosten, data en hoe geef ik me op?

Voor meer info over de cursus, data en prijzen: KLIK HIER

zwangerschapscursus amsterdam

Je kunt je aanmelden via de volgende link: KLIK HIER.

zwangerschapscursus amsterdam

Een groep olifanten die een barende vrouwtjesolifant beschermd, zodat zij zich veilig voelt en kan ontspannen om haar baby olifant ter wereld te brengen.